Weten we wel waar we aan beginnen?

on

Natuurlijk weten we dat niet echt, maar we hebben wel een idee en er zijn genoeg boeken, dus ben ik aan het lezen geslagen:

boek

Dit bleek erg leerzaam, want hoe slecht voorbereid waren sommige mensen het avontuur aangegaan. Maar uit deze boeken hebben we heel veel tips kunnen halen en een behoorlijk beeld kunnen krijgen van wat er van je verwacht mag worden.

Echter het belangrijkste wat we hebben gedaan is het weekend wat we hebben doorgebracht bij een oom en tante van Martijn, Gert en Janny Taken. Zij hebben ruim 10 jaar een B&B in Frankrijk gehad en we hebben uren met hen zitten ‘bomen’ over alles wat we tegen zouden kunnen komen, “lessons learned” etc etc. Zij vonden ons al heel  goed voorbereid en hebben ons alleen maar meer geïnspireerd om hiermee verder te gaan. Gert en Janny: dank hiervoor!

Ook de gesprekken met vrienden en kennissen waren een inspiratie, niet iedereen zou het zelf durven, maar ze benijden ons wel dat we zoiets aandurven. En er is op voorhand al veel hulp aangeboden! En als iedereen komt logeren die dat heeft toegezegd gaan we het heel erg druk krijgen!

2017 was voor mij m.n. een zwaar jaar. Ik verloor binnen 6 maanden beide ouders. Die waren niet echt blij met de plannen, maar hadden iets van “we zien wel”. Ineens was er dus echter een zorg minder, maar ook het besef dat je straks ver van je kinderen, broers en zussen zit. En niet iedereen bleek er blij mee te zijn. Niet alle kinderen zijn even blij met de plannen. Althans over het feit dat het toch zo’n 1200 km rijden is. Echter inmiddels is men aan het idee gewend en weet dat het echt niet zover weg is, het is niet het einde van de wereld!

John