We gaan weer!

on

Sinds ons debacle met Cascina Salvenesco in Ovada heeft Martijn weer avonden achter de PC naar huizen zitten zoeken. Het blijkt moeilijk om het vorige huis te vergeten, maar we hebben geen keus.

Wel is ons duidelijk dat we in dit gebied van Italië willen zoeken. Onder Asti en Allesandria, boven Genua en ten oosten van Torino. Het is prachtig heuvelachtig, mooi groen, veel wijnbouw, goede wegen en centraal t.o.v. de kust, Milaan, de meren, maar ook de ski-gebieden op een acceptabele afstand. Het klimaat is er goed, kortom wat ons betreft de beste plek.

Makelaar Marina, zij heeft ons bijgestaan bij Cascina Salvenesco,  zoekt ook naarstig voor ons en we moeten zeggen, zij weet wat we zoeken en heeft inmiddels 3 alternatieven voor ons gevonden!

Verder heeft Martijn zelf nog enkele huizen gevonden die we willen bezichtigen en willen we weer terug naar Calamandrana; toch nog een keertje de ligging bekijken.

Daarnaast willen we enkele huizen op afstand bekijken die we momenteel niet mogen bezichtigen omdat er door een bank beslag is gelegd, of de makelaar reageert gewoonweg niet.

Nu we deze lijst hebben gemaakt hebben we besloten om toch weer naar Italië te vliegen. Tinus en Anita willen graag weer mee, gewoon 4 dagen door Italië reizen lijkt ze leuk en gezellig, én ze willen zelf ook een huis bekijken.

We vliegen 31 mei heen, naar Milaan Malpensa, huren een auto en hebben voor 4 dagen een B&B in Calamandrana. Maandag 4 juni vliegen we ‘s avonds weer terug naar Nederland.

Nu vast staat dat we gaan, wilden we ook langs gaan bij Michael en Fijtje Lothmann in Nizza Monferrato. Ze waren onlangs te zien in “ik vertrek”. Martijn heeft contact met hen gelegd en het lijkt ook hen leuk om elkaar te ontmoeten. Helaas gaat dat deze reis niet meer lukken. Ze zitten volgeboekt en hebben het al razend druk.

We hebben er zin in!

PS. Kunnen we niet naar het Italië-event; volgend jaar dan maar, of wonen we er dan al?