Visone en de makelaar

on

Na wederom een heerlijk ontbijt zijn we naar Visone gereden. Het was makkelijk te vinden. En op mijn opmerking ” hier kom je vast niet veel tegenliggers tegen” kwam het antwoord met verschillende tegenliggers, maar dat ging goed. Het is geen erg brede weg en wat flinke bochten, maar dat is echt goed te doen. En toen stonden we ineens voor de oprijlaan. Er moet zeker wat aan de oprijlaan gedaan worden, maar we kwamen heelhuids boven. Boven waren Rafaella en een nicht al aanwezig om ons op te vangen. En ze verzekerde ons meteen dat alle ruimtes nu open waren, dus we konden nu echt alles bekijken.

Al vlot kwam de architect aangereden en vlak daarna de man en kinderen van Rafaella. Later voegde ook de makelaar zich bij ons.

We hebben eerst de oude boerderij bekeken en her en der opgemeten. Er waren tegenvallers en meevallers. Maar het blijft een bijzonder gebouw.

Vervolgens hebben we het jaren ’60 huis bekeken en dan m.n. de benedenverdieping; we waren bang voor vochtissues, maar die bleken mee te vallen. Wel stond hte vol met alles wat je nodig hebt om wijn te produceren. We weten nog niet wat er achter blijft; maar anders wellicht iets voor een ” eigen” merk familie wijn? Verder blijkt het huis geschikt te zijn om na een goede schoonmaak te betrekken, dus als het oude huis verbouwd wordt zouden we in het andere huis gewoon kunnen wonen!

Tot slot hebben we een uitgebreide wandeling over het terrein gemaakt. Het is best groot als je helemaal rondloopt. We zien wel veel schade door wilde zwijnen, deze zijn een ware plaag in de Piemonte! De wijngaard (toch zelf wijn?)ligt er erg goed bij en volgens Raffaella is er sprake van een goede druif die hier groeit. Toch nog eens navragen. Het terrein straalt rust uit en het uitzicht is fenomenaal!

We hebben even overlegd met de verkopers dat we moeite hebben met de makelaar, en we hadden het idee dat ze dat goed begrepen. We gaan proberen die middag een bod uit te brengen, althans als we er met hem uitkomen. We hebben hartelijk van iedereen afscheid genomen en zijn gaan lunchen in ons vaste stekkie bij de warmwaterbronnen in Acqui Terme.

We hebben  overlegd met onze advocate die erop aandrong niets te tekenen als we het niet begrepen en toen zelf maar een tekst opgesteld en aan de makelaar gestuurd. Helaas was de makelaar weer eens Italiaans te laat ……………………. vervolgens wilde hij ons iets laten tekenen wat wij niet begrepen en uiteindelijk zijn we zonder iets te tekenen vertrokken. We hebben gezegd op maandag iets te sturen na overleg met onze advocate.

We zijn teruggegaan naar ons hotel en een tijdje naar de tv gekeken en vervolgens voor alweer de laatste keer bij villa Scati gaan dineren. Daarna vroeg naar bed.