Terug naar Visone

Het is nu dinsdagavond en we zijn in voorbereiding voor een 2e bezoek aan het landgoed in Visone. We zijn er inmiddels achter dat Melazzo te kostbaar gaat worden. De engineer werd zeker niet vrolijk van het pand en de plek waar het stond. Compleet afbreken en opnieuw opbouwen was zijn conclusie. En daar zitten we niet op te wachten. Dat wordt te kostbaar, mede omdat het landgoed slecht onderhouden is en er veel aan moet gebeuren.

Visone daarentegen lijkt een betere optie. De architect is ook daar met de engineer geweest en die werd enthousiast van dit object. Goede muren etc. Wel is een deel van het land instabiel, maar dat is logisch als je alle vegetatie weg haalt die de grond op z’n plek moet houden. Maar als we dit kunnen kopen, dan zouden we daar zeker heel veel bomen gaan planten, dus dat is alleen maar een voordeel.

We zijn plannen gaan maken voor beide huizen, hebben paar keer overlegd met de architect en onze plannen weer wat aangepast, maar hebben nu wel een soort blauwdruk waarmee we aan de slag zouden kunnen.

Tussendoor een bezoekje gebracht aan “de nonnen in Vught” om daar mogelijk een cursus Italiaans te gaan doen. Maar helaas dat kan bruin niet trekken. Dus we gaan verder kijken.

De architect heeft ondertussen een kostenplaatje gemaakt en het plan lijkt haalbaar, maar ………………….. eerst wil ik het nog een keer zien. En dan pas bieden.

Dus we hebben maar weer een reisje naar Italië geboekt; donderdagmiddag heen en zondagavond terug. We gaan weer logeren in de mooie B&B in Melazzo, Villa Scatti.

Op vrijdag hebben we een afspraak in Nizza Monferrato bij een bank voor een eerste oriëntatie voor een kleine hypotheek. Op zaterdagmorgen gaan we dan het landgoed heel uitgebreid bekijken, alles opmeten etc. Maar ook om er een gevoel bij te krijgen. Kunnen we hier de komende jaren gelukkig zijn. ‘s Middags gaan we dan weer zitten met de architect. Want het blijft een architect en hij wil ons nog zeker diverse optie laten zien.

Als we verder gaan met Visone zal de architect ook de bouw gaan begeleiden etc.

En na dit weekend dan? Als het goed is sturen we woensdag een voorstel naar de makelaar wat hij voor moet leggen aan de verkopers. Het betreft een eerste aanzet tot een bod en onder welke voorwaarden wij willen kopen. Dit stuk hebben we samen met ons Italiaanse Advocate (woonachtig in Nederland) opgesteld.

Het streven is om op vrijdag 14 december dan het voorlopig koopcontract te tekenen in Italië bij een notaris. Maar ja, het blijven Italianen, dus het kan ook langer duren.