Terug naar Melazzo

on

We zijn druk geweest met het maken van tekeningen, deze laten beoordelen en weer nieuwe tekeningen maken! In Melazzo lijkt men wat minder meewerkend te zijn dan in bijvoorbeeld Castelletto D’orba.

We weten nu dat we geen “Glamping” mogen doen en dat is best teleurstellend, maar dat is niet anders. Het zwembad lijkt niet te mogen op de plek die we willen en de “Barn” mogen we niet ombouwen tot woonruimte.

In eerste instantie zijn we toen afgehaakt; soms word je namelijk gewoon moedeloos van zoveel tegenslag.

Echter de makelaar, die nauwelijks te Engelse taal beheerst, toch weer gevraagd nog wat dingen na te gaan en waarom het zwembad niet op de gewenste plek mag, we snappen dit gewoonweg niet. Hij was snel terug met nieuws. Als we onderzoek lieten doen mag het waarschijnlijk wel en ineens mocht er nog veel meer, alleen de “Barn”-verbouwing mag niet. Dit geeft de burger moed, dus Martijn is weer aan het teken geslagen en samen zijn we tot een nieuw ontwerp gekomen. Wellicht zelfs beter dan we in eerste instantie bedacht hadden.

Inmiddels hebben we ook een “Atto”, een Italiaanse advocate die in Nederland woont en ons gaat ondersteunen. Zij heeft ook met de makelaar e.e.a. besproken en gelukkig werd veel meer duidelijk.

De Makelaar, Albert Protopappa, heeft vervolgens een architect erbij gehaald die heel goed Engels spreekt! Ter verwarring: deze heet Alberto Sanquilico.

De architect zocht direct contact en we zouden op onze eerste volledig dag al vroeg in de ochtend hem op het landgoed ontmoeten; verder gaf hij aan onze hele periode daar tijd vrijgemaakt te hebben oor ons, gratis! (Hij gaf aan dat altijd te doen, dat is zijn manier om opdrachten te genereren.)

In de week voordat we vlogen hebben we nog een ander huis gevonden, wat op Melazzo lijkt en dat gaan we toch ook nog even bezoeken op maandag!

En op het laatste moment hebben we met Heike Dockhorn afgesproken, een Duitse B&B-houder die met dezelfde Architect heeft gewerkt; eens vernemen wat haar ervaringen waren!

En, we waren dat al veel eerder van plan, we gaan op bezoek bij Michael en Fijtje Lothmann, van Tenuta il Castelletto in Nizza Monferrato. Zij waren te zien in de uitzending van Ik Vertrek” van 24 januari 2015, herhaald in 2018.

Kortom Piemonte, we’re Back!