Terug naar huis

on

Op zondagmorgen rustig ontbijt gedaan, laatste dingen ingepakt, afgerekend en afscheid genomen van de eigenaars van Villa Scati. Op ons gemak naar Malpensa gereden en onderweg vast een en ander doorgesproken:

Wat voor risico lopen we eigenlijk: als we eerst het oude huis afbouwen en het zwembad plaatsen en dan blijkt dat alles echt te duur begint te worden kunnen we dit altijd nog verkopen, want dan zal het zeker genoeg gaan opbrengen! Want het jaren ’60 huis is nu al gewoon te gebruiken. Kortom, wellicht wat financieel verlies maar niet ernstig.

Hypotheek: we hebben al wat ideeën en onze huidige hypotheekverstrekker zit tegenwoordig ook in Italië, dus wie weet.

Hoe gaan we een bod doen: wij stellen iets op en leggen dat voor aan de advocate en dan gaat het naar de makelaar, architect en notaris.

Als we het landgoed snel kunnen kopen, kunnen we wellicht al voor April het jaren’60 huis schoonmaken en inrichten zodat we op 1 april er naar toe kunnen afreizen.

En onze kinderen, andere familieleden en vrienden/kennissen: als ze in Nederland in het vliegtuig stappen moeten ze ons even bellen, dan rijden wij naar Milaan. Komen we tegelijkertijd aan.

Martijn gaat misschien nog een paar uur per week bij ABN/AMRO bank aan het werk en John zal waarschijnlijk per 1 maart of 1 april ontslag moeten nemen.

Maar eerst ga ik morgen de kerstspullen uit de opslag halen: we doen het nog een keer in Almere! Een volgend jaar in Italië?

LXMC7400