November 2017 – Terug naar de Marken!


Ook nu had Martijn weer een aantal huizen geselecteerd. Ik had weer de makelaars benaderd en we zouden 6 huizen gaan bekijken. Formulieren waren weer allemaal voorbereid, dus op donderdagmiddag vlogen we naar Bologna, huurden een auto en ………………………. gingen eerst naar ons hotel van de zomervakantie voor een lekker diner en een rustige nacht!

De volgende ochtend zijn we naar de Marken gereden, dat is zo’n 2,5 uur rijden. We hadden met de ons reeds bekende makelaar, Liliana Pivato, bij een supermercato afgesproken. Ze heeft ons vervolgens slechts 2 van de 3 huizen laten zien omdat ze van mening was dat het derde huis volstrekt niet geschikt was voor ons.

‘s Avonds hebben we overnacht bij het ons inmiddels vertrouwde B&B in Falerone “Il Leone Rosso” en hebben we weer heerlijk gedineerd bij “Re Leone in Servigliano. Het weer was inmiddels omgeslagen en ‘s nachts werd het stervenskoud en het sneeuwde zelfs een beetje.

Na een uitgebreid ontbijt en een gezellig onderonsje met de eigenaren van de B&B zijn we op weg gegaan naar 2 andere huizen met een andere makelaar, Roberto, die wij ook al in de zomer ontmoet hadden. Ook bij hem was het 3e huis afgevallen, dus ook maar 2 huizen.

Martijn was het inmiddels duidelijk geworden dat hij niet echt gelukkig zou worden in de Marken. We zouden de 2 huizen nog wel gaan bekijken, maar wat hem betreft werd het echter niet de Marken. En eerlijk is eerlijk, dat was ook de reden dat ik met hem in de winter hier naar toe wilde, want dit is de werkelijkheid en ik wist dat hij dit niet zou willen. Ook voor mij was de Marken trouwens niet echt ‘the place to be’.

Na de bezichtiging van het laatste object, op zich geweldig(!), zijn we weer naar Bologna gereden. Ik was inmiddels enigszins ziek geworden, m.n. van de kou denk ik, dus vroeg weer in het hotel gaan slapen en de volgende ochtend zijn we weer naar Nederland gevlogen.

Conclusie voor dit moment: Piemonte, here we come!

John