Plannen voor een landhuis

on

We weten nu dat het de Piemonte wordt. Bovendien hebben we twee huizen gevonden die geschikt zijn voor wat we willen. Tijd om de huizen onder de loep te nemen en alvast wat plannen te gaan maken.

Gelukkig hebben we ons huidige huis ook zelf ontworpen en heb ik de software nog waarmee dat gedaan is. En dat is ook nog eens een hobby van me, dus ik kan niet wachten om de huizen “in de computer” te zetten! Om te beginnen ons droomhuis, het landhuis in de heuvels…

In ons hoofd hebben we er meerdere keren doorheen gelopen. We weten al wat we aan willen passen. Dat is met een computer model heel eenvoudig, dus we passen gelijk al ramen en deuren aan in de tekening. De vloerplannen zien er nu als volgt uit:

Maar ja, met vloerplannen alleen nemen we geen genoegen! Ik wil ook weten hoe het er uit komt te zien. En dan het liefst in de omgeving, met de heuvels en de bossen. Dus nog meer in de computer stoppen om het landgoed na te maken.

Daarna gaan we de kleuren vaststellen van de gebouwen, wanden, ramen, kozijnen, etc. Zodra we tevreden zijn laten we de computer een nachtje rekenen (de computer maakt dan een soort foto’s van hoe het straks wordt). En zo gaat het er volgens de computer straks uit zien als het klaar is:

Deze tekeningen en foto’s hebben we nu opgestuurd naar de makelaar en geometra om de plannen te beoordelen en het huis ter plekke te controleren. We wachten af waarmee ze terugkomen…

Ciao a tutti!

Martijn