Pas op de plaats

on

Zondag 22 april hebben we een uitgebreid gesprek met de makelaar via de telefoon. Er waren wat haperingen m.b.t. onze aankoopvoorwaarden. In het gesprek bleken deze echter allemaal te slechten te zijn, dus konden wij ons bod verhogen met passende voorwaarden.

Tsja en toen leken we op maandagmorgen Cascina Salvanesco in Ovada gekocht te hebben. We waren door het dolle heen! Dezelfde dag nog de Italiaanse advocate benaderd die het voorlopig koopcontract zou doornemen voor ons en vast de gegevens voor de “broker” t.b.v. de hypotheek opgezocht.

En toen werd het dinsdagmorgen …………………..  Een vorige belangstellende had een nieuw bod gedaan wat 10% boven ons bod was en die had geen voorwaarden wat betreft financiering en conform de Italiaanse wet- en regelgeving mag men dat bod accepteren. Dit is dus volledig anders dan in Noord-Europa. We waren het huis kwijt, en wij waren behoorlijk van slag.

Op donderdagmorgen uiteindelijk besloten om na te gaan of er nog iets mogelijk was als wij het bod zouden evenaren dan wel iets er overheen zouden gaan. Oftewel we gaan op de Italiaanse wijze aan de slag. De hypotheek hadden we in eerste instantie niet nodig, dus ook die voorwaarde kon vervallen. Dit voorgelegd aan de makelaar en zij zou dit aan de verkoper voorleggen.

Vrijdagavond laat bleek dat men bereid was dit te aanvaarden. Dus een nacht goed nagedacht en slecht geslapen en op zaterdagmorgen nog een keer alles samen doorgesproken. Het belangrijkste was wellicht de vraag of wij ons moeten laten verleiden tot deze stap als we zoveel water bij de wijn moeten doen en veel meer moeten betalen. Liggen nu niet alle risico’s bij ons?

Met pijn in ons hart hebben we laten weten niet verder te gaan, we gaan anders een grens over wat wij niet willen.

De zoektocht wordt hervat!