Op huizenjacht in de Marken en de Piëmonte I

on

Martijn heeft vele avonden doorgebracht met het zoeken en selecteren van huizen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet goed ben in dit soort dingen en ook het geduld niet heb. Gelukkig vind hij dit geweldig om te doen, dus vanaf mei  ben ik bedolven onder mogelijke huizen. Doel was om voor onze zomervakantie in augustus een aantal huizen in de Marken en de Piëmonte te vinden die we konden gaan bezoeken.

Nadat we een flink aantal huizen geselecteerd hadden ben ik de makelaars gaan benaderen, dat vind ik nou leuk om te doen!

Als ik contact legde met een makelaar gaf ik in het kort aan wat we van plan waren en waar een huis aan moest voldoen. Verder de vraag of het huis nog te koop was en konden we dat huis in de bedoelde periode bekijken.

Sommige makelaars waren on-Italiaans snel met reageren en het maken van afspraken, dit waren of Britten die in Italië woonden of makelaars die gewend waren met buitenlanders te dealen. De Italiaanse makelaars waren wat moeilijker tot actie te krijgen. Van sommigen kregen we pas bevestiging toen we al in Italië waren, maar daar hadden we wel op gerekend en we hadden zelfs wat “reserve”  opties! Wel bleek men ineens erg coöperatief als we aangaven dat we er dan zelf wel naar toe zouden gaan.

Helaas moesten we onze reis een week uitstellen door het plotselinge overlijden van mijn moeder, maar de dag na de uitvaart zijn we op weg gegaan naar Italië, natuurlijk met de auto!

Via Bruchsal en  Bologna kwamen we in de Marken. We wilden camperen bij Lago di Fiastra in de Sibillini bergen. Helaas was dit door de grote aardbeving in 2016 niet echt meer een ‘ place te be’ dus zijn we weer snel vertrokken en gedurende 10 dagen te gast geweest in de B&B “Il Leone Rosso” in Falerone. Dit bleek een ideale uitvalsbasis te zijn geweest. Wel was het op dat moment iedere dag ca. 38 graden, dus bloedheet.

Gedurende ons verblijf in de Marken bleek wel dat het gebied veel te lijden heeft van aardbevingen, lichte maar ook zeer zware, en dat is niet echt onze hobby. Dichter bij de kust heeft men echter minder last van de bevingen. Ook kent met heel veel ‘grijze wegen’; dit zijn wegen die wij in Nederland niet kennen, onze boerenweggetjes zijn geweldig in vergelijk met deze wegen. Verder bleek de Marken wel heel erg bergachtig te zijn. Martijn vertelt dit in een ander blogonderdeel veel bloemrijker!

John