Maart 2018 – Ovada: tweede bezichtiging.

on

Op maandagmiddag hadden we een afspraak met de makelaar Marina Tardito voor de tweede bezichtiging van het huis in Ovada. Toen we daar aankwamen was de concierge Bruno al aanwezig. We kennen hem van een vorig bezoek en hij spreekt gelukkig goed Duits en begrijpt Engels. Marina kwam al snel achter ons aan, op het landgoed aan. Ook de Geometra voegde zich al snel bij ons. Helaas spreekt deze laatste geen woord over de grens dus Marina en Bruno moesten steeds vertalen. Hij was erg optimistisch over de constructie van het gebouw. Wel waren er wat verrassingen, zoals ruimtes die een zwevende vloer moeten krijgen omdat dit een huis zonder kruipruimte is. Ook dien je voldoende licht in te brengen: (Vloer in m2)/8 = je glasoppervlakte.

Met hen hebben we het hele huis doorgelopen en het was nog net als vorig jaar; er moet een hoop aan gebeuren, maar dan heb je ook iets. Ook de schuur was nog steeds hetzelfde, wel ontdekten we nog een extra opslaghokje ernaast.

Vervolgens zijn we de grenzen van het perceel gaan bepalen, want dat is voor ons heel belangrijk. Inmiddels was ook de eigenaar met zijn dochter gearriveerd en samen met hen kwamen we er wel uit.

De eigenaar wilde graag met ons een wandeling over het terrein maken en gaf aan eventueel een deel van het land toch te willen behouden, echter dat was juist een heel mooi deel van het landgoed. We hebben aangegeven dat geen goed idee te vinden. Marina gaf ons groot gelijk!

We hebben de handen geschut en zijn naar ons hotel gegaan en daarna uit eten in de binnenstad.

De volgende ochtend waren we al vroeg op het landgoed en zijn aan het meten geslagen; ieder ruimte hebben we goed bekeken en alle maten genomen en dingen genoteerd die we wilden weten. Hier zijn we echt uren mee bezig geweest. Marina was al die tijd bij ons. Ze gaf aan dat we mooie plannen hebben die eer doen aan het huis en dat spreekt ook de verkoper aan.

‘s Avonds hadden we afgesproken om met Marina uit eten te gaan. We wilden meer weten over Ovada, de omgeving etc. We hebben haar meegenomen naar Angelo’s een klein restaurant waar men per dag kookt van wat er voorradig is. We hebben Marina de wijn laten uitkiezen en die was heerlijk. Martijn stortte zich op Ravioli maar samen met Marina heb ik Farinata gegeten, een soort hartige pannenkoek van kikkererwtenmeel, zeer voedzaam en erg lekker!

Tijdens het eten heeft Marina ons veel verteld over gewoontes e.d. maar bracht toen het gesprek ook op de anderen belangstellende. Zijn bod was qua hoogte hoger dan wat wij bereid zijn te betalen, echter hij wil een ingewikkelde afbetalingswijze die de verkoper niet ziet zitten. Dan doet hij liever zaken met ons voor een lager bedrag. Dit geeft ons moed voor de voortgang. Na een heerlijk dessert hebben we afscheid genomen en zijn teruggegaan naar ons hotel.

Daar was inmiddels iemand in de kamer naast ons gekomen die waarschijnlijk doof was, want wij konden onze eigen televisie niet verstaan. Hebben van armoe de film 2012 in het Italiaans voor de zoveelste keer gekeken en konden daarna gaan slapen.