Maart 2018 – Op naar Italie.

on

Op vrijdag 23 maart zijn we met de auto vertrokken richting Italië. Echter we hadden ook nog een ander doel onderweg.

Mijn moeder is in augustus overleden en gecremeerd. In September hebben we haar as deels uitgestrooid bij de as van mijn vader. We hebben echter een deel achtergehouden met een speciaal doel. Haar moeder is op 26 maart 1945 in Duitsland vermoord door de SS en we hebben als kinderen afgesproken om een deel van haar as op het oorlogskerkhof in Kloster Arnsburg uit te strooien, symbool voor het lichaam van haar moeder. En het andere deel hebben we uitgestrooid op de plek waar haar moeder is vermoord in Hirzenhain en waar haar bloed in de bodem zit. Op deze manier hebben we hen weer symbolisch bij elkaar gebracht. Het uitvoeren van deze missie voelde erg goed en is een afsluiting van een periode.

We zijn vervolgens op weg gegaan naar Italië en hebben in Weinheim overnacht in het plaatselijke hotel. Het hotelrestaurant was helaas gesloten dus zijn we bij de Griek wezen tafelen.

Na het ontbijt in de auto gestapt en weer op weg gegaan. Er waren weinig files onderweg, alleen voor de Gotthardtunnel was de gebruikelijke korte file. Hadden we voor de tunnel al wel sneeuw op de bergtoppen gezien, toen we uit de tunnel kwamen lag er dus gewoon een pak sneeuw langs de weg en was het flink koud brrrrrrrrrrrrrrr.

Ter hoogte van Bellinzona (Lago Maggiore) nam de sneeuw weer af en ter hoogte van Lugano was de sneeuw verdwenen. Toen we vanaf het Comomeer richting Milaan reden namen de bergen en heuvels snel af en reden we op de platte Po-vlakte. Daarvoor hoef je dus niet naar Italië!

We reden voorbij Milaan richting Allesandria en later Genova (Genua) en dan komt er een moment dat je van autostrada moet wisselen en ineens zit je inde bergen. Het is een wonderlijk moment, ineens zijn daar de bergen en zeker niet de laagste!

Vervolgens reden we tussen de bergen naar Ovada naar ons hotel Victoria aan het begin van de stad.

Het hotel was eenvoudig, schoon, vriendelijk personeel en een eenvoudig maar goed ontbijt. En heerlijke koffie!

We hebben even door de stad gelopen, en zijn op tijd naar bed gegaan.

Op zondag hebben we een dagje toeristje gespeeld. Op aanraden van de hoteleigenaar hebben we een toer gemaakt door diverse (berg) stadjes, maar ook wat grotere steden. Maar als eerste zijn we even naar het huis in Ovada wezen kijken, het stond er nog en maakte weer indruk. Leuk was ook dat je het op de heuvel kon zien liggen als je voor ons hotel stond.

We zijn onder andere in Acqui Terme geweest, een oude stad met thermische bronnen. Het water heeft een temperatuur van ca. 80 graden en komt dampend uit de bron. Er was die zondag ook een brocante-markt dus hebben we op ons gemak rond gekeken. Acqui terme bleek een leuk stadje te zijn. Verder nog wat andere plaatsje gezien en toen terug naar het hotel. Tot mijn verbazing heb ik daar een dutje gedaan, oeps.

Rond 18:00 uur zijn we naar de stad gelopen en hebben daar in een gezellig “hip”barretje gezeten. Bij ieder drankje kreeg je allerlei lekkers en na 2 drankjes zaten we ook zo vol dat we niet meer hoefden te eten!

Op tijd naar bed gegaan en nog even televisie gekeken. We moeten echt Italiaans gaan leren!

John