Maart 2018 – Calamandrana: tweede bezichtiging.

on

Op woensdagmiddag hebben we het huis in Calamandra voor de 2e keer bezocht. We werden aller hartelijks begroet door de makelaars Emanuele en Eli Anne en de eigenaar. Deze laatste was vanuit zijn huis in San Remo op en neer gekomen.

Het huis was eigenlijk nog mooier dan de eerste keer, het woongedeelte behoeft namelijk erg weinig werk om het voor ons bewoonbaar te maken. De gastenverblijven zijn echter net zoveel werk als op Ovada. Het huis is verder goed opgeknapt en onderhouden. Nieuwe daken en goed geïsoleerd. Wel was het erg ‘ onderhoudsvriendelijk’ gemaakt. Dat gaat soms ten koste van de keuze van het materiaal. Verder was men voortvarend verder gegaan met het verwijderen van de vegetatie rond het huis, zeer tot ons verdriet. Echter dat is op te lossen met nieuwe aanplant.

De makelaars gaven aan dat de aanpassingen die wij wilden doen, incluis het verwijderen van de witte laag op de buitenmuren, het huis enorm zouden opknappen.  Ze waren erg onder de indruk van onze renderings van hoe het zou kunnen worden. Volgens hen weten wij goed wat een huis verbetert.

We hebben uitgebreid metingen gedaan en nog extra foto’s gemaakt en een wandeling rondom gemaakt en het grondgebied volledig bekeken.

Kortom dit is echt een mooi object!