Hoe zijn we tot dit idee gekomen?

on

Door allerlei omstandigheden begonnen wij, Martijn en John, het steeds vaker te hebben over het veranderen van ons leven. Aanleiding is voor mij, John,  m.n. geweest in het feit dat ik  bijna 13 jaar scheel in leeftijd met Martijn. Tegen de tijd dat Martijn aan zijn pensioen toe is (laten we uitgaan van 67 jaar), ben ik 80 jaar. Hoe kunnen we dan nog echt samen genieten van onze oude dag? Daarbij ben ik op mijn 18e gaan werken dus doorgaan tot 67 jaar is ook nog eens in totaal 49 jaar werken. “ Vroeger” ging je na 40 jaar werken met pensioen. Maar goed, tijden veranderen, maar is er dan wel een compromis mogelijk?

Ook wilde ik graag nog een keer iets anders gaan doen in mijn leven; wel moet ik rekening houden met het feit dat ik tot mijn 62e vast zit aan een flinke alimentatie! Maar wil ik dan ook echt stoppen met werken, nee dat ook niet.

Martijn bleef mij bevragen wat ik dan zou willen. Al heel lang droom ik ervan om in Italië te gaan wonen. Iedere jaar gaan we daar naar toe en het voelt altijd als thuiskomen. Natuurlijk is daar wonen iets anders dan vakantie, maar toch, het gevoel is er wel. Maar vanaf mijn 62e niets meer doen, zie ik ook niet zitten. Dus eigenlijk zou ik het liefste een soort B&B willen hebben; niet vanuit financieel oogpunt maar om een stuk regelmaat in mijn leven te houden, zonder het ‘heilige moeten’ van een vaste baan.

Martijn werkt als ZZP’er heel veel uren per week en die heb ik aangestoken met mijn droom. Hij zou ook wel uit de “ ratrace” weg willen. En in de loop der jaren is voor hem Italië ook het ultieme land geworden. Maar hij is een voorzichtig mens, dus voor hem is het belangrijk om goed alle ‘voors en tegen’s tegen elkaar af te zetten. Maar inmiddels zijn we het eens: we gaan proberen deze gezamenlijke droom te verwezenlijken en in de reis daar naar toe willen we jullie meenemen in deze blog!

John