Januari t/m maart 2018 – Een periode van ontwerpen, mailen en diep nadenken.

on

Na een heerlijke week in Londen begin januari (ja soms hebben we het heel even niet over Italië) waren we weer terug in de waan van de dag. Beiden een drukke baan en in onze vrije tijd druk met een eventueel vertrek naar Italië en alles wat daarbij komt kijken.

Onze voorkeur lijkt uit te gaan naar een 2-tal huizen. Martijn heeft in december van beide huizen een prachtige promotievideo gemaakt en deze aan onze familie en vrienden  laten zien in de kerstperiode. Iedereen vond beide huizen erg mooi.

In Italië mag je niets bouwen of verbouwen zonder de medewerking van een Geometra, een soort bouwkundige/architect. In januari en februari hebben we uitgebreid met de beide makelaars gemaild en deze hebben lijsten met vragen voorgelegd aan de beide Geometra’s, die de Engelse taal helaas niet machtig zijn.

Ons werd wel duidelijk dat men onze vragen ter zake kundig vond en dat we mooie ideeën voor beide huizen hebben. Wel bleek ook dat we nog heel veel aan de Municipal (gemeente) moeten voorleggen, maar de Geometra’s hebben veel ervaring en dachten niet dat er grote problemen zouden kunnen ontstaan.

Ondertussen zijn we begonnen met het in orde brengen van ons huis; er moet best wel één en ander gedaan worden zoals wat schilderwerk, afmaken van klussen en vooral “de-clutteren”. Voor dit laatste hebben we zelfs een groter opslag gehuurd. Het huis moet leger en minder persoonlijk worden voor de verkoop. Ja inderdaad, het huis gaat al in de verkoop! Wat er ook gebeurd, we gaan dit prachtige huis verkopen, of we nu wel of niet naar Italië gaan. Gaan we niet, dan gaan we gewoon weer een nieuw huis bouwen!

Eind februari was ons duidelijk dat een volgend bezoek aan Italië noodzakelijk was en dat we beide huizen nogmaals moesten gaan bezoeken. Waren ze nog wel zo mooi als wij in ons hoofd hadden? In overleg met de makelaars hebben we een weekje Italië gepland en een tweede bezoek aan de huizen.

Wel werd duidelijk dat bij één huis een kaper op de kust was, voor ons een reden om toch nog enkele andere huizen op internet te zoeken als alternatief.

We planden onze reisweek en besloten met de auto te gaan en als uitvalsbasis Ovada te kiezen. Op 23 maart zouden we wegrijden.