Een nieuwe zoektocht

on

De kater is er nog steeds, maar we moeten verder. We zijn druk met het huis verkoopklaar te maken. Ja we gaan het gewoon verkopen, want dat geeft ons wel meer armslag als er iets moois langskomt.

We realiseren ons inmiddels wel dat we echt met een aankoophypotheek moeten werken aangezien een renovatie-hypotheek in Italië moeilijk te verkrijgen is en je ieder bonnetje moet overleggen én dat je 50% eerst moet voorschieten. Kortom geen aantrekkelijk alternatief. Zijn we in vrede met onze beslissing? Ja, dat wel, maar het blijft een vreselijke ontknoping. Natuurlijk zeggen velen “dan was het niet zo bedoeld”, maar zo voelt het niet.

De makelaar was niet blij (zeg maar dat ze gewoon boos was) met onze beslissing, ze had met veel moeite de verkopers kunnen ompraten om toch met ons in zee te gaan. En nu lieten wij haar in de steek. Echter na een paar dagen en een flinke bos bloemen van ons was het goede contact weer hersteld en snapte zij het ook wel.

De hernieuwde zoektocht wordt extra bemoeilijkt door het feit dat we blijven vergelijken met het huis in Ovada. Niet alleen qua huis en landgoed, maar ook m.n. m.b.t. de ligging in de Piedmont.

Inmiddels hebben we al info opgevraagd voor minimaal 25 huizen, maar de één na de ander valt om legitieme redenen af. Maar Martijn m.n. houdt vol!

Ik zorg voor de mailtjes etc. Dus een goede taakverdeling.