Dag 6: De terugreis

on

Snel ingepakt en het ontbijt genoten; we waren dus echt helemaal alleen! Afgerekend en informatie gevraagd aangaande appartementverhuur. Men is zeker genegen om ons een appartement te verhuren gedurende enkele maanden tijdens de verbouwing en zeker tegen een schappelijke prijs. Deze onthouden we natuurlijk.

Vervolgens op weg naar Michael en Fijtje Lothmann van Tenuta Il Castelletto en hun avontuur kon je zien in de uitzending van Ik Vertrek” van 24 januari 2015; deze is in 2018 herhaald.

We zouden al veel eerder bij hen langsgaan maar nu komt het er eindelijk van. We werden hartelijk ontvangen en ze hebben ons rondgeleid en onder het genot van koffie hebben uitgebreid met elkaar gesproken. Hun avontuur en onze plannen zijn ter tafel gekomen en we hebben al veel van hen geleerd. Ze adviseren ons om ook ” Ik vertrek” te benaderen. Ze vinden dat wij een leuk plan hebben voor het programma. We gaan erover nadenken.

We hebben afgesproken zeker contact te houden. Na een lunch in Nizza Monferato zijn we snel op weg gegaan naar Milaan. Het weer was nog steeds erg slecht en de Po staat erg hoog. We moesten ook nog even tanken, dus al met al rond 17:00 uur op Malpensa en we vliegen om 20:40 uur.

We hebben wat zitten lezen, zitten kletsen, wat gedronken etc. En rond 20:10 stonden we klaar om te boarden en kwam er een mailtje …………………………. Er is een andere belangstellende en die gaat zaterdag het huis in Melazzo uitgebreid bekijken. Deze nieuwe kijker komt via een andere makelaar die ook het huis te koop heeft staan. Zou die auto van gisteren er iets mee te maken hebben gehad? Je ziet er namelijk nooit auto’s, dus zou best kunnen. We zijn nu wel even van slag, overkomt ons nu weer hetzelfde als met Ovada?

Wij gaan verder met onze plannen, maar balen wel heel erg; we kunnen er niets aan doen en het is nu afwachten. Als we iets niet willen is in een ” biedingsoorlog” terecht te komen. We willen gewoonweg niet meer betalen dan het echt waard is.

Vrijdag skypen we met de architect over de plannen en wat de engineer vindt van het huis en of er nog verrassingen zijn.

We houden jullie op de hoogte!