Dag 5: Visone

on

We hebben een rustige ochtend gehad, we zijn nu nog de enige gasten in de B&B, men heeft eigenlijk vakantie, maar blijven nog een dag extra open voor ons!

We hebben om 2 uur afgesproken op de bouw van een huis dat ontworpen is door de architect, en dat was erg leerzaam. Ook Italië is inmiddels heel ver met de bouwvoorschriften e.e. en er wordt zeer gedegen gebouwd, in Italiaans tempo, dat wel.

Het was een mooi huis met een enorme infinity-pool! We hebben daar goede voorbeelden kunnen bekijken hoe dingen gedaan worden, zoals ” onderpinnen”, aanleggen electriciteit, de beheersing van grondwater en voorzieningen voor later zoals een airco.

Hierna moesten we heel snel naar Visone waar we veel te laat aankwamen. Natuurlijk waren wij er wel weer als eersten (Italianen komen altijd te laat) en werden opgewacht door 2 dames, die natuurlijk geen woord Engels spraken. Gelukkig kwamen beide Alberto’s al snel dus ging het iets makkelijker.

Het landgoed lijkt sterk op Melazzo en lijkt qua land eigenlijk zelfs beter te gebruiken. Minder m2, maar bruikbaarder. Na enige tijd kwam er nog een jongedame aangereden, een nichtje van de dames en die sprak geweldig Engels. Zij heeft zoveel mogelijk laten zien. Helaas waren niet alle sleutels aanwezig. Ik heb voorzichtig uitgelegd dat als we nog een keer komen alles(!) open moet zijn.

De huizen lijken in betere conditie, alleen ontbrak het dak deels op de oude boerderij: vorige week was ie er nog, maar dit was een gevolg van het slechte weer!

 

Tsja dit is ook een erg mooi landgoed en zeker de moeite waard: we lijken keus te hebben. Dit ligt maar 1 minuut verder weg van Acqui Terme, maar dichterbij Ovada en dat is ook een voordeel. Daarnaast is het uitzicht ook sensationeel en er is een uitstekende wijngaard en er staat een enorme Kaki-boom (heerlijk!).

Kortom, wat een fijne verrassing.

‘s Avond ons wezenloos gezocht naar een restaurant want op maandag blijkt nagenoeg alles dicht te zijn in Acqui Terme, je moet het maar weten! Wel lekker gegeten trouwens!