Dag 2: Melazzo

on

Na een uitstekend ontbijt hadden we om 09:30 een afspraak op het landgoed. Tot onze verrassing was de eigenaresse (77 jaar) en 1 van haar dochters aanwezig. Geen woord Engels, maar we werden hartelijk begroet en al rap waren ook beide Alberto’s aanwezig.

Alberto de makelaar bleef op de achtergrond en Alberto de architect nam het voortouw en sprak echt geweldig Engels!

Met hem eerst het jaren ’60 doorgenomen; volgens hem moest daar best nog veel aan gebeuren (oeps). De Barn was geen probleem. Maar de oude boerderij was volgens hem gevaarlijk en staat deels op instorten. Afbreken en een nieuw huis bouw was het meest verstandig volgens hem. Maar wij willen graag een deel van het oude Piemonte behouden, dus dat vonden wij niet zo’n goed idee.

 

Het zwembad was geen issue, hij had e.e.a. uitgezocht en dat mag gewoon op de plek die wij willen, hoera! De wijngaarden zijn erg slecht dus erg kostbaar op te zetten.

En toen kwam de grote kater: volgens hem zijn we een kapitaal kwijt als we alles willen gaan doen. En we hebben echt wel goed gespaard, dus we waren niet echt blij.

Afgesproken dat we moesten gaan nadenken en de volgende dag contact met hem zouden zoeken.

Na ons omgekleed te hebben, hebben we ‘s avond in Ovada gedineerd met onze vorige  makelaar Marina Tardito en haar man. We hebben een gezellige avond gehad en heerlijk gegeten.