Dag 2. Castelletto d’Orba en Huis in Costa

on

Na een heerlijk en uitgebreid Italiaans ontbijt (dus incl. diverse taarten) van zeker 1 uur zijn we op weg gegaan naar Castelletto d’Orba waar we Marina Tardito (makelaar uit Ovada) weer zouden ontmoeten.

De weg er naar toe was niet echt spannend, maar wel erg speels. Marina kwam net na ons aan en die zorgde ervoor dat de eigenaars de electrische poort voor ons openden.

Toen we het terrein opreden zagen we een huis met diverse bijgebouwen, veel vegetatie en hoge heuvels. Het landgoed vormde een soort dal.

De eigenaars waren oud-ijsmakers uit Genua die 30 jaar geleden een ruïne hebben omgebouwd tot wat het nu is. Ze wilden het stadsleven ontvluchten en hebben hier een nagenoeg zelfvoorzienend landgoed gevormd met heel veel dieren. Er waren dan ook heel veel stallen etc.

Het huis zelf is niet enorm groot maar is geheel voorzien van dubbelglas en veel moderne snufjes. Achter het huis is een enorme “cantina” welke goed dienst kan doen als eetzaal voor gasten. Verder zijn er stallen en hooizolders (Fienile) die omgebouwd kunnen worden, net als de garages, tot gastenverblijven. Er is voldoende ruimte voor parkeren etc.

IMG_9773

 

Omdat er heel veel bijgebouwen zijn die we kunnen slopen, zijn er voldoende mogelijkheden om nieuwbouw te plegen. Op het terrein zouden we een vorm van Glamping kunnen gaan doen en een heerlijk zwembad kunnen realiseren. En dan zouden we weer terug zijn bij ons eerdere plan. Kortom er is veel mogelijk. Wel moeten we dan een recreatieve status krijgen, maar dat zou niet moeilijk moeten zijn; men heeft behoefte aan dit soort voorzieningen die toeristen trekken!

De eigenaars laten al hun apparatuur achter, incluis een kleine tractor, sneeuwruimer etc.

Voor mooi zouden we nog wat extra grond willen hebben, en de verwachting is dat dat in de toekomst mogelijk moet zijn, aangezien de eigenaren al oud zijn en wij als buren het eerste recht van koop hebben!

Omdat we dit landgoed erg interessant vonden zijn we op maandag nog een keer terug geweest om nogmaals alles goed te bekijken, maar ook om vanaf de top van de heuvel naar beneden te kijken, en mensen wat was dat mooi!

 

 

Na deze bezichtiging zijn we vertrokken naar Costa, waar Marina ons nog een huis wilde laten zien. Deze zag er op foto’s geweldig uit, maar in het echt was het een bouwval en het landgoed onbruikbaar voor onze doeleinden. Ik heb er zelfs geen foto’s gemaakt!