Dag 1: Reis en kennismaking met Heike Dockhorn

on

Na een voorspoedige vliegreis onze huurauto afgehaald en snel op weg gegaan. Bij ons standaard wegrestaurant een lunch genoten en doorgereden naar ons logeeradres “Villa Scatti”. Wow, wat een verrassing, een statig landhuis met bijbehorende gebouwen waar een Hotel, B&B, appartementverhuur en het beste restaurant in de Piemont gevestigd is.

We hebben maar direct voor de avond gereserveerd in het restaurant en vervolgens zijn we naar onze kamer gegaan. Netjes, niet heel erg groot (dat gaan wij beter doen!) en een goed badkamer. Met de gasten in de andere kamer deelden we verder een keuken en een zitkamer. Kortom goede prijs/kwaliteit verhouding.

Hierna snel op weg naar Heike Dockhorn. Een pittige Duitse dame in Montabone. Een plek die we al goed kennen aangezien we in mei bij haar buurvrouw zijn geweest, die haar huis te koop heeft staan. Na een prachtige rit werden we hartelijk begroet en heeft ze honderduit verteld over haar avonturen in de laatste 18 jaar en over de architect. Over deze laatste niets anders dan goed, wel wat aanwijzigingen hoe met hem om te gaan. Ons Duits bleek meer dan toereikend te zijn en kregen complimenten daarvoor.

Ze vertelde dat sinds een week het vreselijk slecht weer is en er zelfs een kleine orkaan is geweest die veel schade heeft aangericht, ook bij haar. We hadden al wel beelden gezien, maar dat het zo erg was geweest.

Ze blijft graag op de hoogte van onze avonturen, dus we houden contact.

‘s Avonds hebben we in het restaurant van Villa Scatti gedineerd. In een prachtige kelderruimte hebben we ons laten verleiden tot een echt Piemonte menu met bijpassend wijnarrangement. Het eten was heerlijk en de wijn was geweldig. Alleen zijn we niet echt gewend te drinken dus de oogjes werden wel steeds kleiner en de Cafe Americano aan het eind was echt nodig, alhoewel we erboven onze kamer hadden!