Augustus 2017 – We gaan naar de Marken!

on

En ineens gaan we er dan ook echt heen! Ook deze keer niet zonder slag of stoot. Een verdrietige gebeurtenis, het overlijden van de moeder van John, en mijn allerleukste schoonmoeder, overschaduwt het plezier.

IMG_8122

We hadden zondag nog ijs met haar gegeten en ze was in een goede bui. We vertelden dat we op reis gingen naar Italië om huizen te kijken. Ze genoot van de aandacht en namen afscheid van elkaar voor drie weken, dachten we. De dinsdag erna werden we gebeld, het ging ineens heel slecht met haar. Drie kwartier later waren we bij haar, en binnen het uur is ze rustig gestorven.

We zouden vrijdag vertrekken, maar de crematie was de maandag daarop. Dus de reis moest aangepast, hotels omgeboekt en bezichtigingen met makelaars verplaatst. Daarna toch op reis met een dubbel gevoel.

De reis er naartoe is voor ons al op en top vakantiegevoel. De snelwegen in Duitsland met een hotelovernachting naast een McDonalds. Omdat we normaliter nooit snacken is het voor mij, Martijn, extra genieten van de “foute” hap. Heerlijk.

Daarna door Zwitserland met een stop voor koffie en lekker gebak erbij om daarna de Italiaanse grens over te steken en door te gaan richting Bologna. We hebben een hotelovernachting in Bologna geboekt omdat we dichtbij een huis zouden bekijken. In Duitsland kregen we echter bericht dat het huis niet meer te bezichtigen is omdat het onder bieding is. Dan maar genieten van de luxe van het hotel, lekker eten en de volgende ochtend door naar de Marken!

De tocht naar de Marken is beter dan verwacht. De autostrada is echt prima, we hadden slechtere wegen gedacht. De route krult door het landschap en langzaam komt de zee in zicht en beginnen de heuvels. Al snel gaan we van de snelweg af en trekken verder de heuvels in, landinwaarts. Hoe verder we komen hoe bergachtiger het wordt. De wegen worden smaller en slechter en de afgronden steiler. Je moet er van houden, zeg maar.

We hebben bedacht dat we als uitvalsbasis een camping nemen. Dat doen we elk jaar, maar dan zitten we aan het meer van Iseo. Ditmaal komen we dus op een camping die we nog niet kennen, in de bergen, maar wel aan een meer. We komen na een flinke klim de bergen in en dan weer een afdeling naar het dal uit bij het meer. Het is prachtig, nog nooit zulk helder lichtblauw water gezien!

lago_fiastra

De camping is minder fraai. Getroffen door een recente zware aardbeving is er veel stuk. Dit is niet een plek waar we willen blijven, en we besluiten op zoek te gaan naar een B&B in plaats van een camping. De locatie moet bovendien eenvoudiger te bereiken zijn, dus dichter aan de kust en wat vlakker terrein. Het wordt “Il Leone Rosso” in Falerone, de rode leeuw. Het blijkt een schot in de roos qua uitvalsbasis, kwaliteit en onze gastvrije B&B familie.

IMG_8276

Na een avondje lekker aan het zwembad, een heerlijke maaltijd bij “Re Leone” in Servigliano en een goede nachtrust zijn we klaar om aan de huizenjacht te beginnen!

Martijn